Looking towards St Cere and the Dordogne Valley

Ons gastenverblijf bevindt zich op een paar kilometer afstand van St Cere. Het heeft 3 comfortabele gastenkamers met eigen douche en toilet. De plek is zeer rustig, in een prachtige landelijke omgeving, en is tevens een goed uitgangspunt voor het maken van uitstapjes in het mooie departement Lot.

Onze drie gastenkamers zijn onlangs gerenoveerd in stijl met het huis en de omgeving. Iedere slaapkamer is volledig opnieuw gemeubileerd en grenst aan een eigen, nieuwe badkamer met douche en toilet.
Alle kamers hebben centrale verwarming voor kille avonden in voor- of naseizoen en zo nodig kunnen we in de lounge een heerlijk vuur aanleggen. Verder is ook wifi tot uw beschikking.

Bij het bereiden van onze diners wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verse producten uit de streek en zelfverbouwde groenten. Vegetarische maaltijden behoren ook tot de mogelijkheden.
Dit aanbod geldt 6 avonden per week. Wel even reserveren.
Op korte afstand liggen enkele mooie dorpen die de onderscheiding ”Les Plus Beaux Villages de France” hebben gekregen. Dit zijn Autoire, Cardaillac, Carennac, Turenne en Loubressac. Ook de moeite van het bezoeken waard is de mooie oever bij Beaulieu sur Dordogne of het indrukwekkend gebouwde Rocamadour (de op 2 na meest bezochte plaats in Frankrijk!).

Vergeet ook niet Figeac te bezoeken, met zijn prachtig middeleeuws centrum en onze favoriete weekmarkt. Voeg hierbij de talrijke, fascinerende grotten (inclusief de Gouffre de Padirac), een van de interessantste roofvogelcentra van Frankrijk en de vele plaatselijke feesten en festivals en u heeft een ideale vakantiebestemming gevonden in het mooie departement Lot.


Behalve de vele middeleeuwse dorpen en steden om te ontdekken is de streek een waar paradijs voor wandelaars. Voor diegenen die het plezier van een wandelvakantie in Frankrijk willen ervaren, bevelen wij onze zeer populaire wandelarrangementen aan. Andere activiteiten in de regio zijn paardrijden, kanoën op de rivier de Dordogne en fietsen, zowel op de weg als daarbuiten. Op warme zomerdagen is er het vlakbij gelegen Lac du Tolerme, een groot natuurlijk zoetwaterreservoir omringd door heuvels waarin u heerlijk kunt zwemmen. Aan de oever vindt u bovendien een restaurant.

Wij verheugen ons erop om u te verwelkomen in ons huis.

Richard en Alex Johnson
Le Bourg, 46190 Lacam Dourcet, France Tel: 00 33 (0)565344706
Email: richardj@jardin-segala.com

Tarieven* - 2016

Kamer met breakfast - 82 euros een nacht
Toeristen belasting - 2 euros een kamer een nacht

Diner op verzoek (4 gangen) inclusief karaf wijn en koffie of thee - 26 euros

De prijs voor een kamer is inclusief ontbijt met koffie, thee (waaronder verschillende soorten kruidenthee) of chocolademelk, vruchtensappen en diverse soorten croissants en brood waaronder vers brood, kadetjes, graan, zelfgemaakte jam en honing uit de streek, verse vruchtensalade of vers fruit met yoghurt.

Avondmaaltijden worden bereid met verse seizoensgebonden en lokaal verbouwde ingrediënten waaronder onze eigen groente. Wij presenteren een mix van de lokale kaart en internationale smaken - Twee voorbeeld menu’s treft u hieronder aan. Een karaf wijn of frisdranken naar keuze zijn bij de prijs inbegrepen. De chef-kok (Alex) heeft normaal gesproken een dag per week vrij, meestal op donderdag, maar dat kan worden aangepast.

Wij hebben twee twee-persoonskamers met lits jumeaux en een kamer met 2 eenpersoons bedden.
Alle kamers hebben aangrenzend een moderne badkamer met douche en toilet.
Wij zijn normaal gesproken open van maart tot eind oktober, maar we kunnen op verzoek ook
’ s winters gasten onderbrengen.

Tarieven* - Wandel Vakanties (routes in de Engelse taal)
click hier voor onze website in de Engelse taal

Voor twee personen in een klamer - 900 euros

De prijs voor een wandelvakantie is inclusief:
• 7 overnachtingen met ontbijt
• 6 diners (4 gangen) inclusief karaf wijn en koffie of thee
• Plattegronden en duidelijke omschrijvingen van iedere wandeling.

Niet inbegrepen:
• Reis naar en van Lacam d’Ourcet
• Vervoer naar en van de beginpunten van de wandelingen, tenzij afgesproken
• Lunches (lunch voor de eerste dag kan worden besteld tegen geringe meerkosten)
• Één avondmaaltijd (meestal donderdag)
• Enige vorm van verzekering tegen ongevallen of verwondingen (check uw eigen reisverzekering).
• Toeristenbelasting van 1 euro per kamer per nacht.

Opmerkingen:
U kunt uw vakantie op elke dag in de week starten, afhankelijk van de beschikbaarheid van de accomodatie.
Ook kunt u uw verblijf verlengen aan het eind van uw vakantie.
Uw verblijf kan worden aangepast aan uw wensen. Dit geldt ook voor het aantal maaltijden. Voor de wandelvakanties zijn goede wandelschoenen en –kleding belangrijk. De wandelingen zijn goed te doen voor iemand met een redelijke mate van fitheid en zijn niet als zwaar aan te merken – wijzelf zijn vijftigers en hebben elke wandeling zonder enig probleem kunnen doen.


St. Céré, Autoire, Loubressac, Cardaillac, Bretenoux, Turenne, Beaulieu sur Dordogne, Carennac, Curemonte, Salers, Martel, Floirac, Castelnau, Rocamadour, Lac du Tolerme, Argentat, Figeac, Cahors, St Cirq Lapopie, Marcilhac, Cajarc, Collonges, Conques, Padirac, Pech Merle, Gourdon, Gramat, Capdenac, Rodez, Gourdon, Souillac, Brive, Sarlat, Domme, River Dordogne, River Lot, River Cele, River Cere, Lot Quercy.

*Wij vragen een aanbetaling op het moment van boeken. Het bedrag wordt nader met u afgestemd. Dit bedrag kunt u terug vorderen indien de afzegging door ons minstens 60 dagen voor de dag van aankomst is ontvangen. Is de afzegging minder dan 60 dagen voor aankomst, dan gelden de volgende regels. Tussen de 60 en 21 dagen is 20 % van de totale kamer- kosten verschuldigd of 25% van de totale kosten voor het Wandelarrangement. Geschiedt de afzegging korter dan 21 dagen voor de aankomstdag dan zijn de volledige kosten voor de gehele periode verschuldigd. Dit geldt ook bij voortijdige beëindiging van het verblijf. Het verschuldigde bedrag kan worden voldaan in euro’s of in Engelse ponden per cheque of cash of door overmaking op onze Engelse bankrekening. De eindafrekening (als u hier bent) ontvangen wij graag cash in euro’s, alhoewel Franse euro cheques ook worden geaccepteerd. Betaling via Creditcards is op dit moment helaas niet mogelijk.